Kroatische EK-ganger wordt derde aankoop Bayern München en Ancelotti

Kroatische EK-ganger wordt derde aankoop Bayern München en Ancelotti

03-07-2016 20:17
9

Bayern München lijkt zich te gaan versterken met Vedran Corluka. Volgens de zaakwaarnemer van de Kroatische verdediger zijn de onderhandelingen tussen de Bundesliga-kampioen en Lokomotiv Moskou in volle gang. 

"Ik kan bevestigen dat de gesprekken tussen Bayern en Lokomotiv zich in een vergevorderd stadium bevinden", tekenen Kroatische media zondag op uit de mond van Bosko Zupanovic, de belangenbehartiger van de dertigjarige verdediger. Corluka was op het afgelopen EK actief met Kroatië. Het land reikte tot de achtste finales. Daarin werd verloren van Portugal. 

Bayern gaat ongeveer zeven miljoen euro betalen voor Corluka, die in het seizoen 2007/08 voor Manchester City speelde en daarna vier jaar onder contract stond bij Tottenham Hotspur. Sinds 2012 speelt hij in Moskou. 

De Kroaat wordt voor Bayern en de nieuwe trainer Carlo Ancelotti de derde aankoop voor komend seizoen. Ook Mats Hummels en Renato Sanches komen de gelederen versterken. De Duits international en het Portugese wonderkind werden overgenomen van respectievelijk Borussia Dortmund en Benfica.