Eredivisie-debuut voor Owusu-Abeyie weer ver weg: vertrek bij Heerenveen

Eredivisie-debuut voor Owusu-Abeyie weer ver weg: vertrek bij Heerenveen

06-07-2016 09:34
8

Quincy Owusu-Abeyie krijgt geen kans in de Eredivisie bij sc Heerenveen. De aanvaller trainde een tijdje mee in Friesland in de hoop een contract af te dwingen, maar de club maakte woensdagochtend bekend dat de proefperiode is beëindigd.

Volgens Heerenveen is dat 'in goed overleg besloten'. 'Wij danken Quincy voor zijn inzet en positieve instelling en wensen hem veel succes bij zijn zoektocht naar een nieuwe club', schrijft de Friese club in een korte verklaring op Twitter. Owusu-Abeyie zit een jaar na zijn vertrek bij het Portugese Boavista nog altijd zonder club. Hij probeerde het afgelopen seizoen bij Cambuur een contract af te dwingen, maar slaagde daar niet in.

Owusu-Abeyie heeft nog nooit een wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. De voormalig Jong Oranje-uitblinker en international van Ghana speelde als talent bij Arsenal en kwam vervolgens uit voor Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Málaga, Panathinaikos en als laatste dus Boavista. Heerenveen voegt zich niet bij dat rijtje.