Update: PSV heeft geen belangstelling voor aangeboden John

Update: PSV heeft geen belangstelling voor aangeboden John

06-07-2016 20:25
31

Ola John is in beeld bij zowel PSV als Feyenoord. FOX Sports meldt dat woensdagavond. De 24-jarige vleugelaanvaller is bij zijn club Benfica op een zijspoor beland. Afgelopen seizoen verhuurde de Portugese topclub John (24) aan Reading. 

De oud-speler van FC Twente heeft bij Benfica nog een verbintenis voor twee jaar. Diverse buitenlandse clubs houden de situatie van de dribbelaar nauwlettend in de gaten. "Maar hij ziet Nederland zeker als een mooie optie om zijn carrière weer een duw in de goede richting te geven", aldus Collins John, diens broer en zaakwaarnemer.

PSV bevestigt dat John is aangeboden in Eindhoven. "Dat is de status op dit moment", luidt de korte reactie van de landskampioen. Feyenoord kon of wilde niet reageren op het gerucht.

Benfica zou eenmalig Oranje-international John alleen willen verkopen en niet nogmaals willen verhuren. De aanzienlijke transfersom die de Portugezen verlangen voor de vleugelaanvaller, kan een obstakel zijn bij een eventuele terugkeer op Nederlandse bodem. 

Update 20.25: PSV gaat Ola John in elk geval niet aantrekken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. PSV beschikt over voldoende aanvallende krachten, waardoor een transfer van John niet aan de orde is. Met Steven Bergwijn, Jürgen Locadia, Florian Jozefzoon en Gastón Pereiro heeft de landskampioen voldoende opties op de vleugels.