'Tottenham-bound' Janssen scoort twee keer bij debuut van jongste AZ'er ooit

06-07-2016 20:56
14

Vincent Janssen heeft donderdagavond waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor AZ. De door Tottenham Hotspur begeerde spits scoorde twee keer tegen de amateurs van de Polderse selectie.

Janssen is hard op weg naar Tottenham, nu de Engelse grootmacht lijkt te hebben voldaan aan de vraagprijs van AZ. Donderdagavond kwam hij desalniettemin nog in actie voor de Alkmaarse club. John van den Brom liet hem voor het eerst deze voorbereiding in de basis beginnen.

Veel tijd had Janssen niet nodig om tot scoren te komen in het duel met de Polderse selectie. Na tien minuten maakte hij op aangeven van Rajko Brezancic de 0-1. Even later maakte Janssen ook de 0-3, waarna hij in de rust in de kleedkamer achterbleef.

De doelpunten van Janssen waren niet het enige vermeldenswaardige in het oefenduel van AZ. De vijftienjarige (!) Jasper Schendelaar debuteerde onder de lat bij AZ, wat hem de jongste speler ooit maakt in de Alkmaarse hoofdmacht. Aankoop Wout Weghorst zat nog op de tribune.