Belgen verenigen zich voor aanstelling Van Gaal als bondscoach België

Belgen verenigen zich voor aanstelling Van Gaal als bondscoach België

06-07-2016 23:35
11

Louis van Gaal is de grote favoriet om Marc Wilmots af te lossen als bondscoach van België. Althans, als het aan het Belgische volk ligt. Een poll van Het Nieuwsblad sprak woensdag boekdelen.

Wilmots ligt zwaar onder vuur na de uitschakeling van België in de kwartfinale van het EK. Het krediet van de bondscoach is zo goed als op, waardoor Belgische media alvast vooruitblikken op een leven ná Wilmots. Het Nieuwsblad besloot woensdag een poll op te zetten en Van Gaal kwam als grote favoriet uit de bus.

In een opiniepeiling van de krant onder 20.000 Belgen gaf ruim 31 procent aan de 64-jarige Nederlander op het WK van 2018 te willen zien als bondscoach van België. Daarmee troeft hij de Belgische trainers Michel Preud'homme (21%) en Hein Vanhaezebrouck (10%) ruim af. Dick Advocaat (1%) en Bert van Marwijk (4%) worden ook genoemd, al is hun aandeel miniem.

In de tussentijd moet nog onderhandeld worden over de afkoopsom van Wilmots bij de KBVB. De Belgische voetbalbond zette overigens al een streep door de naam van Van Gaal, terwijl de Belgische redactie van VoetbalPrimeur hem liever niet ziet komen.