Bosz ziet 'magere' Ajax-verdediging en denkt aan versterking: 'Dan zeker toeslaan'

Bosz ziet 'magere' Ajax-verdediging en denkt aan versterking: 'Dan zeker toeslaan'

08-07-2016 07:46
47

Ajax bereidt zich in het Oostenrijkse Zillertal voor op een nieuw seizoen in de Eredivisie. Dat gebeurt onder leiding van de kersverse Ajax-coach Peter Bosz. Hij weet dat het spel op de transfermarkt nog lang niet gespeeld is.

De Amsterdammers verzekerden zich al van de diensten van de Colombianen Mateo Cassierra en Davinson Sanchez, maar Bosz sluit niet uit dat er nog wat gaat gebeuren. "Het kan altijd. Zolang de markt open is, heb je altijd kans dat men aan spelers van ons gaat trekken of dat wij opeens iets zien dat we willen. Dus we zullen wat dat betreft tot eind augustus geduld moeten hebben", aldus de coach tegenover Ajax TV.

Is er met de transfer van Sanchez al geanticipeerd op het vertrek van Mike van der Hoorn naar Swansea City? "Als je gaat kijken wie wij als verdedigers hebben, dan is dat best mager. Het kan zijn dat daar nog iets bij gaat komen. De prioriteit ligt niet op die positie, vind ik. Maar in het voetbal komt dat soms voorbij en dan moet je toeslaan", vervolgt Bosz.

De trainer krijgt niet de beschikking over Klaas-Jan Huntelaar. Hij komt niet naar Ajax. "Een geweldige speler die we er graag bij hadden gehad. Maar dat gaat nu niet meer gebeuren. Dus we gaan het doen met de spelers die er wel zijn. Ik geloof niet dat je op zoek kan gaan naar zo'n type. Er is maar één Huntelaar, dan moet je daar dus ook niet naar op zoek gaan. Dat zal nooit hetzelfde kunnen zijn."