Update: 'Niet twee, maar liefst vier City-spelers onderweg richting Breda'

Update: 'Niet twee, maar liefst vier City-spelers onderweg richting Breda'

10-07-2016 16:04
24

De samenwerking tussen Manchester City en NAC Breda levert de Jupiler League-ploeg komend seizoen sowieso twee nieuwe spelers op. Omroep Brabant weet dat Ashley Smith-Brown en Thomas Agyepong gehuurd worden van de Britse grootmacht. 

Zondag voegt het duo zich bij de selectie van De Parel van het Zuiden. Agyepong (20) speelde afgelopen jaargang ook al in de Eredivisie. FC Twente huurde hem toen van City. De samenwerking tussen de Tukkers en de Ghanese vleugelaanvaller verliep niet al te succesvol. De aanvaller arriveerde met een blessure in Enschede en speelde uiteindelijk slechts veertien competitieduels (één goal) namens Twente. 

De twintigjarige Smith-Brown is een linkervleugelverdediger die óók als rechtsback en op het middenveld uit de voeten kan. Hij was de afgelopen jaren aanvoerder van diverse vertegenwoordigende elftallen van Engeland. NAC versterkte zich de afgelopen weken reeds met de nodige nieuwe namen. Onder meer Cyriel Dessers (Lokeren), Jeff Stans (Excelsior) en Olivier Rommens (PSV) werden gecontracteerd. 

Update 16.04: Volgens The Daily Mail komen er naast Agyepong en Smith-Brown nóg twee spelers uit Manchester naar Breda. Het gaat om George Glendon en Tosin Adarabioyo. De 21-jarige Glendon is een controlerende middenvelder en Adarabioyo is een achttienjarige centrale verdediger.