'Nieuw contract blijkt niets waard: slecht nieuws voor basisklant Bacuna'

13 juli om 21:22

Leandro Bacuna heeft van Aston Villa te horen gekregen dat hij deze zomer mag vertrekken uit Birmingham. Roberto Di Matteo, de nieuwe manager van de Premier League-degradant, wil schoon schip maken en afscheid nemen van Bacuna en enkele andere duurbetaalde krachten. 

Villa nam Bacuna (24) drie jaar geleden over van FC Groningen. Bij de Engelse grootmacht groeide de vrijetrappenspecialist uit tot basisklant. Bacuna werd op verschillende posities in de defensie en op het middenveld geposteerd. Afgelopen jaargang kwam hij tot 31 duels (één goal) in de Premier League. Het seizoen verliep voor Villa rampzalig. De landskampioen van 1981 eindigde troosteloos op de laatste plaats. 

In februari beloonde Villa Bacuna nog met een nieuw contract. De rechtspoot verlengde zijn verbintenis tot de zomer van 2020, maar enkele maanden later is dat feit niets meer waard, weet The Sun. Net als Brad Guzan, Joleon Lescott, Micah Richards, en clubicoon Gabby Agbonlahor mag de international van Curaçao op zoek naar een andere werkgever.