Van Bronckhorst: 'Over de transfers van Besiktas zul je mij niet horen'

Van Bronckhorst: 'Over de transfers van Besiktas zul je mij niet horen'

15 juni om 06:55

Giovanni van Bronckhorst heeft vrijdag bij zijn presentatie bij Besiktas als eerst gesproken als nieuwe trainer van de Turkse club. De Nederlandse trainer toonde zich ambitieus en kondigde aan hulp te krijgen van oud-doelman Brad Friedel.

"Ik was zeer vereerd door de aanbieding van deze grote club", vertelde van Bronckhorst. "Ik kan niet wachten om te beginnen. We zijn begonnen met het werken aan transfers, maar daar zal je van mij weinig over horen." Dat heeft alles te maken met de komst van de Amerikaanse oud-doelman Friedel, die door de Turken is aangesteld als transferbaas.

Vorig seizoen liep het bij Besiktas voor geen meter, erkende ook van Bronckhorst. 'Vorig seizoen ging het niet volgens plan, maar nu beginnen we weer van nul. We gaan een team bouwen waar mensen trots op kunnen zijn. We zullen het moeilijk maken om van ons te winnen. Wat de doelstelling is? Laten we zeggen de poulefase van de Europa League halen."

De president van Besiktas, Hasan Arat, sprak zijn vertrouwen in Van Bronckhorst uit. "Giovanni heeft zijn sporen verdiend, we hebben allemaal respect voor hem en denken dat hij een van de beste namen voor onze club is. Ik wil hem en zijn assistent Jean-Paul van Gastel graag welkom heten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: