Van Bronckhorst gaat als trainer aan de slag bij Besiktas

Groot nieuws uit Turkije: Van Bronckhorst is de nieuwe trainer van Besiktas

5 juni om 18:15
Laatste update: 5 juni om 18:40

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe trainer van Besiktas. Dat heeft de Turkse topclub inmiddels bevestigd. Jean-Paul van Gastel, die met NAC promoveerde naar de Eredivisie, gaat mee als assistent. 

'Na gedetailleerd onderzoek, uitgevoerd door onze Raad van Bestuur, hebben we de Nederlander Giovanni van Bronckhorst aangesteld als coach van het eerste elftal', valt er te lezen op de website van Besiktas, dat naar verluidt ook United-legende Ole Gunnar Solskjaer heeft overwogen. De oud-trainer van onder meer Feyenoord en Rangers neemt de bij NAC vertrekkende Van Gastel mee als assistent. Ook Serdar Topraktepe maakt deel uit van de technische staf van Van Bronckhorst. 

Van Bronckhorst leek in januari ook al op weg naar Besiktas, maar kon toen zijn technische staf niet rondkrijgen. Dat kwam mede doordat NAC niet wilde meewerken aan een vertrek van Van Gastel. Nu hebben beide partijen elkaar alsnog gevonden. 

'Gio' tekent in Turkije een contract voor twee jaar, met de optie tot nog een seizoen. De Turken zijn van plan de Nederlander snel te presenteren, maar weten nog niet wanneer dit precies gaat gebeuren. Voor nu blijft het bij een korte aankondiging. 'Wij wensen Gio, van wie wij denken dat hij belangrijke successen gaat boeken met onze club, veel succes.'

Voor Van Bronckhorst is het zijn vierde klus als trainer. Eerder stond de 49-jarige oefenmeester voor de groep bij Feyenoord, het Chinese Guangzhou City en het Schotse Rangers FC. Met Feyenoord werd Van Bronckhorst in 2017 kampioen van Nederland. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!