Babel over transfer Van Bronckhorst naar Besiktas

Van Bronckhorst komt niet in gespreid bedje: 'Besiktas financieel niet heel sterk'

6 juni om 10:16

Ryan Babel heeft hoge verwachtingen van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas. De ex-speler van de Turkse topploeg benadrukt in gesprek met De Telegraaf dat de komst van grote namen als Van Bronckhorst en José Mourinho goed zijn voor het Turkse voetbal.

"De verwachtingen zijn hoog bij grote buitenlandse namen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de trainers", steekt Babel van wal. "Fenerbahçe heeft Mourinho binnengehaald. Mooi voor het Turkse voetbal dat Gio er nu ook is."

Bij wat voor club Van Bronckhorst terecht komt, weet Babel als geen ander. De aanvaller stond van 2017 tot 2019 onder contract bij Besiktas. "Op dit moment is Besiktas financieel niet heel sterk. Ik vrees dat de club ook spelers moet verkopen om geld vrij te maken. De club heeft moeilijke jaren achter de rug, maar men is aan het bouwen aan een nieuwe ploeg en er zitten grote talenten in de selectie. Het is wel een heel leuke club om coach van te zijn. Het stadion zit in hartje Istanbul, de fans zijn waanzinnig fanatiek en dat wordt vaak gebruikt als een groot thuisvoordeel."

Diezelfde fans kunnen het ook lastiger maken om te presteren. "Besiktas is wel een echte topclub in Turkije, traditioneel bij de topdrie. Ik heb ze ooit vergeleken met Feyenoord. Samen met Galatasaray en Fenerbahçe speelt Besiktas altijd om de titel. Als speler moet je ook niet denken dat het hier holiday time is. Je moet echt aan de bak, ook omdat de Turken weten dat buitenlanders, spelers én trainers, goed worden beloond."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!