Boulahrouz geeft voorspelling voor Oranje-EK

Boulahrouz geeft Oranje-voorspelling over EK: 'Als je geluk hebt met de loting...'

14 juni om 21:49

Khalid Boulahrouz heeft veel vertrouwen in het Nederlands elftal op het aankomende EK. De oud-verdediger denkt dat Oranje heel ver kan komen, als ze een specifiek advies aannemen.

"Ik had geen hoge verwachtingen voor de laatste twee oefenwedstrijden, maar als je dan kijkt naar de individuele kwaliteiten van spelers. Als je dat vergelijkt met twee jaar geleden, dan zijn heel veel spelers naar echt een goed niveau gegroeid", vertelt de voormalig Oranje-international tegenover Ziggo Sport. "Wat dat betreft is er heel veel mogelijk."

Toch denkt Boulahrouz dat één ding essentieel is voor het halen van een goed resultaat. "Als die jongens zorgen dat ze echt als een team gaan fungeren op het veld, dan hoef je niet de beste van het toernooi te zijn. Dan ben je heel moeilijk te verslaan. Dat is in het verleden ook wel gebleken. Italië, Duitsland en Griekenland hebben dat een keertje aangetoond. En wij zijn ook nog eens een land met hele goede voetballers, dus er zijn wel mogelijkheden."

Boulahrouz heeft tot slot nog een voorspelling over het EK van Oranje. "We behoren niet tot de favorieten, maar als zij als team fungeren. Als ze gaan strijden als leeuwen en ze gaan voor elkaar door het vuur, dan kunnen ze echt ver komen. Als je dan nog een beetje geluk hebt met de loting, dan kan je de halve finale of finale halen."