Boulahrouz voorspelt EK-kansen Oranje

Boulahrouz waarschuwt Oranje-selectie: 'Dan kan het snel heel vervelend worden'

11 juni om 14:48
Laatste update: 11 juni om 16:35

Khalid Boulahrouz hoopt dat het Nederlands elftal het weet te schoppen tot de halve finales van het EK. De oud-voetballer verwacht dat het lastig wordt voor Oranje om verder te komen dan de halve eindstrijd, zo laat hij weten in een interview met Voetbal International

Boulahrouz krijgt van buitenaf het idee dat de huidige spelersgroep van Oranje goed met elkaar overweg kan. "Ik zie geen wrijving, geen afgunst. Het is een heel hechte groep volgens mij", oordeelt de 35-voudig Oranje-international. "Dat is toch wel een onderschatte voorwaarde, als je samen succes wil hebben op een toernooi, want je zit wekenlang op elkaars lip. Zitten er één of twee rotte appels tussen, dan kan het snel heel vervelend worden."

Er worden door Boulahrouz geen twijfels gezet bij de verdediging en het middenveld, maar hij is wel benieuwd naar de aanvalslinie. "Achterin hebben we alleen maar klasbakken en ook op het middenveld hebben we jongens die in de absolute top spelen. Voorin hebben we ook veel kwaliteit, maar wat minder ritme", legt de oud-voetballer uit. "Maar als deze jongens fit en in vorm zijn, kunnen ze ook mooie dingen laten zien."

Ten slotte doet Boulahrouz een voorspelling over de prestaties van Oranje op het EK. "Ik hoop dat ze de halve finale halen. De poulefase doorkomen, moet kunnen, daarna heb je een beetje geluk nodig met de loting. Ik hoop natuurlijk dat er nog meer in zit dan die halve finale, maar gebaseerd op het spel van de afgelopen jaren wordt dat lastig."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: