Update: Premier League-club blijft verbijsterd achter na plotseling ontslag

Update: Premier League-club blijft verbijsterd achter na plotseling ontslag

22-07-2016 22:01
3

Steve Bruce heeft ontslag genomen als manager van het naar de Premier League gepromoveerde Hull City, meldt de BBC. Het besluit om te stoppen bij de club is opvallend, omdat de coach net is afgewezen voor de baan van bondscoach van Engeland.

Bruce stond vrijdag al niet meer op het trainingsveld van Hull City. Eerder deze zomer vertelde hij al dat zijn toekomst in Hull onzeker is door een mogelijke verkoop van de club. Bruce was sinds 2012 werkzaam als manager en slaagde er afgelopen seizoen in met Hull te promoveren naar de Premier League, waar de club nu in voorbereiding op is. Dat doet Hull slechts met dertien fitte spelers.

Deze week werd hij nog geïnterviewd door de Engelse voetbalbond voor de functie van bondscoach van Engeland. Hij was in beeld om Roy Hodgson op te volgen, maar de bond lijkt nu voor Sam Allardyce als nieuwe keuzeheer te kiezen. De bookmakers verwachten dat Bryce aan de slag gaat als manager van Sunderland, waar Allardyce nu nog werkzaam voor is.

Update 22:01: Steve Bruce heeft zijn ontslag ingediend als coach van Hull City. De beweegredenen van de keuzeheer zijn nog onduidelijk. Bruce was bij de FA in beeld om Roy Hodgson op te volgen als Engelse bondscoach, maar vrijdag werd bekend dat de keuze op Sam Allardyce is gevallen.