Mourinho keihard onderuit met United in eerste serieuze testcase tegen Dortmund

22-07-2016 16:04
42

Manchester United heeft tijdens het eerste serieuze oefenduel onder de nieuwe manager José Mourinho een dikke nederlaag geleden. Borussia Dortmund liet geen spaan heel van de Engelse grootmacht: 1-4.

United en Dortmund troffen elkaar in strijd om de International Champions Cup. Al na negentien minuten opende Gonzalo Castro namens Dortmund de score in Shanghai, waar de wedstrijd werd gespeeld. Na 36 minuten verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang de score vanaf de strafschopstip: 0-2 voor Dortmund. De Duitsers wisten niet van ophouden, want aanwinst Ousmane Dembélé maakte er na een klein uur fraai 0-3 van.

De manschappen van Mourinho wisten niet waar zij het zoeken moesten met Daley Blind en Memphis Depay als basisklanten. Timothy Fosu-Mensah zat niet bij de selectie voor het treffen. Uiteindelijk deed aankoop Henrikh Mkhitaryan, vorig seizoen nog speler van Dortmund, wat terug voor United (1-3). Zijn eerste doelpunt in het shirt van de Engelsen was weinig waard, omdat Castro met zijn tweede goal de eindstand op 1-4 bepaalde.