Een transfer lonkt voor Martins Indi: vijf opties voor de verdediger

Een transfer lonkt voor Martins Indi: vijf opties voor de verdediger

23-07-2016 15:00
8

Bruno Martins Indi lijkt na twee seizoenen hard op weg richting de uitgang bij FC Porto. De verdediger komt steeds minder voor in de plannen van de Portugese club en mag daarom vertrekken bij een goed bod. VoetbalPrimeur zet vijf clubs op een rijtje waar Martins Indi deze zomer mogelijk naartoe zou kunnen verhuizen.

Martins Indi maakte in de zomer van 2014 voor iets minder dan acht miljoen euro de overstap van Feyenoord naar FC Porto en heeft in twee jaar tijd zeer goede en iets mindere fases gekend in Portugal. Lange periodes was hij zeker van een basisplaats, maar nooit slaagde hij er een heel seizoen in om vast deel uit te maken van het defensieve hart van de Portugese topclub. Met zijn geruime ervaring in de Portugese competitie, de Champions League en als Oranje-international, blijft de nog maar 24-jarige linksbenige centrale verdediger echter een interessante speler op de transfermarkt. Voor deze vijf clubs zou Martins Indi deze zomer een uitstekende optie zijn.

Wedden

Meer odds

Middlesbrough
De Premier League-promovendus is deze zomer met geld aan het smijten en is hard op weg een leuk team samen te stellen om de hoogste Engelse divisie te bestormen. Alvaro Negredo, Marten de Roon, Gaston Ramirez, Victor Valdes en Viktor Fischer kwamen al en Middlesbrough is nog op zoek naar een verdediger. De komst van Neven Subotic was al zo goed als rond, maar ketste af door een ribblessure, waardoor Martins Indi een goed alternatief kan bieden.

Napoli
Martins Indi stond voor kort nog op het lijstje van Louis van Gaal bij Manchester United en dat was niet omdat de verdediger het zo slecht deed bij FC Porto. Martins Indi is het overgrote deel van zijn periode in Portugal basisspeler geweest bij een topclub en heeft ruime Champions League-ervaring. Een stap naar de nummer twee van Italië, Napoli, zou dus helemaal niet zo gek zijn. Napoli haalde deze zomer al een nieuwe centrale verdediger van Empoli, Lorenzo Tonelli, maar oriënteert zich op nog meer versterkingen vanwege het mogelijke vertrek van Kalidou Koulibaly, die in de verregaande belangstelling van Arsenal, Chelsea en Everton staat.

Everton
Everton zelf kan ook een goede optie zijn voor Martins Indi. Natuurlijk is de link met manager Ronald Koeman snel gemaakt. De twee werkten samen bij Feyenoord en Koeman had al interesse in Martins Indi gedurende zijn tijd als manager van Southampton. Met het nakende vertrek van John Stones moet de Everton-manager zijn verdediging gaan aanvullen en ongetwijfeld zal de naam van Martins Indi dan ook de revue gaan passeren.

Valencia
Nog een club die rondkijkt naar een nieuwe centrale verdediger vanwege de serieuze belangstelling voor één van de eigen topspelers is Valencia. Shkodran Mustafi heeft snel naam gemaakt als verdediger van Valencia en de Duitse nationale ploeg en staat in de belangstelling van Real Madrid. Hij sprak zelf al positief over een transfer naar de hoofdstad, dus voor Valencia is het niet onverstandig om alvast rond te gaan kijken. Als linkspoot kan Martins Indi de plek van Mustafi links het hart van de Valencia-defensie overnemen.

Zenit Sint-Petersburg
Voor een speler van een Champions League-deelnemer en topclub in Portugal bestaat altijd interesse uit landen als China, Turkije en ook Rusland. Bij Zenit Sint-Petersburg zitten ze deze zomer nog dun in de verdedigers nu een transfer van Nicolas Lombaerts naar Engeland of België lonkt. Ezequiel Garay, Neto en het jonge Russische talent Vukasin Jovanovic blijven daardoor over, waardoor een extra linksbenige verdediger welkom is in Sint-Petersburg. Met een klein deel van alle miljoenen die Zenit heeft gevangen of gaat vangen voor Hulk en Axel Witsel, is de investering in Martins Indi een kleine.