Paniek slaat toe bij NEC: Die mogelijkheden zijn natuurlijk heel matig

Paniek slaat toe bij NEC: "Die mogelijkheden zijn natuurlijk heel matig"

23-07-2016 20:06
10

NEC-trainer Peter Hyballa maakt zich ernstig zorgen over zijn selectie. Zaterdagavond ging de eredivisionist uit Nijmegen hard onderuit tegen Zulte-Waregem: 5-1. De Duitse oefenmeester stelt een gebrek aan kwaliteit vast. 

"De eerste vijftien minuten waren nog wel oké, maar daarna was iedere speler van Zulte-Waregem beter. Daarom heb ik de tweede helft heel defensief gespeeld, 4-5-1. Maar we geven veel kansen weg en we kunnen de bal niet lang houden", aldus Hyballa in gesprek met Omroep Gelderland. 

"Hannover (5-2 nederlaag, red.) was slecht, maar dit was nog slechter. Maar dit is het op het moment. Ik probeer alles in de trainingen en de besprekingen. Het team probeert ook alles in de mogelijkheden. Maar die mogelijkheden zijn natuurlijk heel matig. Dat is het probleem", vervolgt hij.

Er móéten snel versterkingen komen. "Sinds begin juni doe ik dat al. Er zijn zoveel spelers weggegaan. Dan moet je ook spelers terughalen. En nu speelt niet iedereen op zijn eigen positie. Ik roep en roep en roep en ik probeer alles met het team."