Update: Schaars heeft definitief nieuwe club: tweejarig contract in Eredivisie

Update: Schaars heeft definitief nieuwe club: tweejarig contract in Eredivisie

25-07-2016 14:04
47

Stijn Schaars (32) staat mogelijk voor een overstap naar sc Heerenveen. De transfervrije middenvelder, die meetraint met zijn oude club PSV, was maandag niet aanwezig op de Herdgang.

Schaars zou ook gespot zijn in Heerenveen met de teammanager van de Friezen, Herman van Dijk. Als klap op de vuurpijl presenteert Heerenveen volgens verschillende media maandag om 14.00 uur een nieuwe speler. Door die simpele optelsom lijkt een transfer van Schaars naar Heerenveen in het verschiet te liggen. 

In mei gingen er al geruchten de ronde dat Heerenveen geïnteresseerd is in de diensten van Schaars. Bij PSV belandde de middenvelder op een zijspoor door stevige concurrentie in de vorm van Jorrit Hendrix, Andres Guardado, Davy Pröpper en Adam Maher. Zodoende begon hij afgelopen seizoen maar twee keer in de basis bij PSV.

Update 13.11: Volgens het Eindhovens Dagblad is de overgang van Schaars naar Heerenveen rond. Naar verwachting wordt de middenvelder om 14.00 uur gepresenteerd in Friesland. PSV ontvangt geen transfersom omdat het contract van de in Gendt geboren voetballer deze zomer afliep.

Update 14.04: sc Heerenveen heeft Stijn Schaars maandagmiddag als nieuwe versterking gepresenteerd. De middenvelder komt transfervrij over van PSV en tekent voor twee seizoenen met de optie op nog een jaar in Friesland. Bij Heerenveen gaat hij met het rugnummer 6 spelen, zo werd bekend tijdens zijn perspresentatie in het Abe Lenstra Stadion.