'Heel verrassend dat Dolberg zo dominant is bij Ajax, hij heeft de X-factor'

'Heel verrassend dat Dolberg zo dominant is bij Ajax, hij heeft de X-factor'

28-07-2016 19:25
29

In Denemarken worden de prestaties van Kasper Dolberg nauwlettend gevolgd. De Ajax-spits, die dinsdag in de Champions League-ontmoeting tegen PAOK Saloniki de belangrijke 1-1 maakte, wordt beoordeeld door de bondscoach van de Denen.

Dolberg heeft zich in de kijker gespeeld bij Age Hareide, die deze zomer Morten Olsen opvolgde als Deense bondscoach. "Het is erg leuk om hem zo goed te zien presteren in de Champions League", vertelt Hareide aan Ekstra Bladet. "Het is ook verrassend dat zo'n jonge speler de kans krijgt in zo'n belangrijke wedstrijd en dan ook nog zo dominant is. Heel knap."

De achttienjarige Dolberg lijkt te kunnen rekenen op een belletje van Hareide binnenkort. "Hij heeft een schitterende toekomst voor zich", zegt de keuzeheer. "Ik vind hem heel veelzijdig. Hij heeft een goede balcontrole, goede pass en is in staat om op meerdere posities in de voorhoede te spelen. Maar hij is vooral bekwaam aan de bal. Dolberg heeft de X-factor."

Ajax speelt volgende week de return tegen PAOK in Griekenland. Hareide wordt dan als aandachtig toeschouwer verwacht op de tribune. Het is nog niet duidelijk of Dolberg dan weer in de basis staat.