Update: Timothy Fosu-Mensah blijft gewoon bij Manchester United

Update: "Timothy Fosu-Mensah blijft gewoon bij Manchester United"

29-07-2016 17:14
17

Timothy Fosu-Mensah heeft zijn laatste wedstrijd voor Manchester United nog niet gespeeld. José Mourinho heeft hem weliswaar niet nodig, maar dat betekent geen einde verhaal voor de achttienjarige Nederlander.

Fosu-Mensah is sinds deze week niet meer welkom bij de trainingen van Mourinho met de hoofdmacht, net als acht ploeggenoten. Dat betekent niet dat de Portugese manager een groot kruis over de verdediger heeft gezet, meldt The Daily Mail. Fosu-Mensah heeft van de United-leiding te horen gekregen dat hij nog steeds deel uitmaakt van de langetermijnplannen van Mourinho.

Sterker nog, Fosu-Mensah lijkt binnenkort een nieuwe contract te kunnen tekenen op Old Trafford. United werkt aan een aanbieding voor de oud-Ajacied om geïnteresseerde clubs op afstand te houden. Paris Saint-Germain zou in de markt zijn.

Fosu-Mensah maakte vorig seizoen veel indruk onder de vleugels van Louis van Gaal, die hem in de slotfase tien wedstrijden gunde. Komend jaar geldt hij waarschijnlijk als understudy voor rechtsback Matteo Darmian. Manchester United hoopt de onduidelijkheid rond de toekomst van Fosu-Mensah vóór de start van het nieuwe seizoen definitief weg te nemen.

Update 17.14: Het management van Timothy Fosu-Mensah bevestigt vrijdag dat Manchester United niet uit is op een breuk. Wel traint de verdediger apart van de groep, maar dat heeft te maken met een blessure. "We zijn voortdurend in gesprek met United", zegt Jonathan Barnet, de baas van managementbureau Stellar Group, tegen Voetbal International. "Al die berichten kloppen van geen kant. Timothy Fosu-Mensah blijft gewoon bij Manchester United."