Wijnaldum vindt het 'geweldig' bij Liverpool: 'Lijkt op wat ik in Nederland kreeg'

Wijnaldum vindt het 'geweldig' bij Liverpool: 'Lijkt op wat ik in Nederland kreeg'

29-07-2016 20:10
13

De eerste ervaringen van Georginio Wijnaldum bij Liverpool zijn louter positief. De middenvelder, die voor 25 miljoen euro overkwam van het gedegradeerde Newcastle United, stelt dat hij goed is opgevangen bij zijn nieuwe club.

"Het is geweldig tot nu toe", zegt Georginio Wijnaldum over zijn eerste dagen bij Liverpool op de clubsite. "Ik kende niemand toen ik hier kwam, dus ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar iedereen is echt aardig. Ik probeer met iedereen te praten om ze zo beter te leren kennen. Divock (Origi, red.) kan Nederlands, dus het is makkelijker om met hem te praten. Ik ga ook veel om met Christian Benteke en Sadio Mané."

Ook trainer Jürgen Klopp maakt een goede indruk op de Oranje-international. "Klopp heeft zijn eigen stijl, net als elke trainer. Het lijkt tot nu toe op de trainingen die ik in Nederland kreeg, omdat we veel met de bal doen. Hij praat met me en vraagt hoe het gaat. Ik voel me op me gemak. Als hij iets ziet wat niet goed gaat op de training, legt hij de boel stil en legt hij het uit. In zulke situaties helpt hij mij."

Voor Wijnaldum en zijn teamgenoten is het wel flink aanpoten in de voorbereiding. "Elke training is zwaar in het voorseizoen. Je moet zorgen voor een basis voor de rest van het seizoen. Je bent moe na elke training, maar zo werkt het. Maar het is meer dan alleen hard werken, het gaat ook om techniek en werken aan je vorm."