'PSV moet vrezen: Chelsea informeert in Eindhoven naar vleugelverdediger'

'PSV moet vrezen: Chelsea informeert in Eindhoven naar vleugelverdediger'

31-07-2016 07:20
54

Chelsea heeft bij PSV geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Santiago Arias. De 24-jarige vleugelverdediger werd afgelopen week uitvoerig bekeken door scouts van de Londense club.

Dat meldt althans The Daily Mail. Het feit dat Arias zowel op rechts- als op linksback uit de voeten kan, is een belangrijke factor voor Chelsea. Trainer Antonio Conte ziet in de Colombiaan een geschikte vervanger voor Baba Rahman, die waarschijnlijk op huurbasis naar Schalke 04 vertrekt.

Rahman werd vorig jaar voor zo'n 24 miljoen euro overgenomen van FC Augsburg, maar slaagde er niet in een vaste plek te veroveren in de selectie van Chelsea. Afgelopen seizoen bleef de Ghanees steken op vijftien optredens. Arias was daarentegen een vaste waarde bij PSV, waarmee hij voor het tweede jaar op rij landskampioen werd én indruk maakte in de Champions League.

Arias, die in 2013 overkwam van Sporting Portugal, werd tijdens de voorbereiding enige tijd teruggezet naar de beloften, omdat hij te laat terugkeerde van vakantie. Dat boek is inmiddels echter gesloten. Mocht het van een transfer komen, dan moet Arias op Stamford Bridge de concurrentie aangaan met onder anderen Branislav Ivanovic en César Azpilicueta.