Update: Transfer van ambitieuze De Graafschap-aanvaller dinsdag afgerond

Update: Transfer van ambitieuze De Graafschap-aanvaller dinsdag afgerond

01-08-2016 20:50
9

Heracles Almelo heeft beet in de zoektocht naar een opvolger van Wout Weghorst (AZ). Vincent Vermeij komt over van De Graafschap, zo werd zondag bekend.

Vermeij ondergaat maandag een medische keuring in Almelo en zal dan gepresenteerd worden. De spits is opgelucht. "Ik ben blij dat alles achter de rug is", vertelt hij zondagavond aan de Gelderlander. "Tijdens de open dag van De Graafschap (zondag, red.) kreeg ik te horen dat het rond was."

Heracles meldde zich twee weken geleden al voor Vermeij, maar De Graafschap wilde geld zien. "Het heeft best lang geduurd. Ik heb me altijd goed opgesteld en m'n best gedaan zo lang de transfer nog niet rond was. De trainer (Jan Vreman) heeft me gezegd dat ik dat goed gedaan heb en dat vond ik prettig om te horen."

Vermeij scoorde afgelopen seizoen negen keer in de Eredivisie. Die lijn hoopt hij door te trekken bij Heracles. "Ik heb een goede periode bij De Graafschap gehad, maar dit is het beste voor iedereen. Ik kan in de Eredivisie spelen en de club krijgt een transfersom voor mij." De Graafschap zag eerder met Ted van de Pavert (PEC Zwolle) en Robin Pröpper (Heracles) al twee basisspelers vertrekken.

Update 1/8: De transfer van Vermeij naar Heracles Almelo wordt volgens Voetbal International dinsdag afgerond. Donderdag kan de spits nog niet in actie komen tijdens de Europa League-return tegen het FC Arouca, weet het weekblad. Heracles speelde afgelopen week op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen de Portugezen.