Hoofdprijs gevraagd aan FC Utrecht na miljoenentransfer: 'Een flinke transfersom'

Hoofdprijs gevraagd aan FC Utrecht na miljoenentransfer: 'Een flinke transfersom'

01-08-2016 09:31
6

FC Utrecht gaat Timo Letschert verliezen aan Sassuolo uit Italië. Als de Domstedelingen gaan voor Xandro Schenk van Go Ahead Eagles, dan moeten zij de hoofdprijs betalen volgens De Stentor.

Dennis Bekking, de technisch manager van Eagles, verklaart zich nader: "Dit zou een heel vervelend moment zijn om een dragende speler te verliezen, vlak voor de competitiestart. Daarom willen wij Xandro het liefst behouden. Maar als een speler zich sportief en financieel dermate kan verbeteren en er wordt een flinke transfersom betaald, zijn wij niet in de positie een transfer te dwarsbomen."

Het is duidelijk dat de promovendus flink geld wil vangen voor Schenk. Hoe hoog de transfersom moet liggen, wordt niet bekendgemaakt. Trainer Erik ten Hag van Utrecht kent Schenk al uit het verleden. "Wanneer het echt concreet wordt, is 1 en 1 al gauw 3", vervolgt Bekking. "Aangezien Ten Hag en Xandro elkaar nog kennen uit hun tijd in Deventer. Voorlopig is het echter zo dat FC Utrecht slechts eenmaal bij ons geïnformeerd heeft."