Spektakel in Eindhoven: 'Wat ik wil zeggen, is dat duels gewoon heel gek lopen'

Spektakel in Eindhoven: 'Wat ik wil zeggen, is dat duels gewoon heel gek lopen'

09-08-2016 07:56
6

Jong PSV is maandagavond het Jupiler League-seizoen knotsgek begonnen. De beloftenploeg van de Eindhovenaren liet een 4-0 voorsprong tegen een tiental van FC Den Bosch bijna glippen.

Bij rust had Jong PSV, mede dankzij drie doelpunten van Sam Lammers, al vier keer raak geschoten. Met de rode kaart voor Jeremy Fernandes op slag van de theepauze leek er niet helemaal niets aan de hand.

Maar Den Bosch was na nog geen kwartier in de tweede helft alweer op gelijke hoogte gekomen. Gelukkig voor Jong PSV voorkwam uitblinker Lammers met zijn vierde doelpunt een afgang. "Ik ben trots op Sam en hij heeft hier iets bijzonders neergezet", zegt trainer Pascal Jansen in het Eindhovens Dagblad. "Vanwege een ijsbeentje moest ik hem na ruim een uur wisselen."

Jansen waarschuwt zijn ploeg iedere wedstrijd. "Wedstrijden in de Jupiler League heb je voor het eindsignaal nooit gewonnen. Wat ik ermee wil zeggen, is dat veel duels gewoon heel gek lopen. Je kan in de laatste minuut scoren en denken dat je er bent en dan gebeurt er aan de andere kant toch nog weer wat."

Lees ook: PSV-spits beleeft droomavond met vier goals: 'Natuurlijk hoop je het'