'Wij hebben het tegen Rostov laten afweten, maar Ajax moet ze kunnen pakken'

'Wij hebben het tegen Rostov laten afweten, maar Ajax moet ze kunnen pakken'

10-08-2016 07:47
16

Ajax moet ten koste van FK Rostov de groepsfase van de Champions League kunnen bereiken. Dat is de inschatting van Bram Nuytinck, die met Anderlecht ten onder ging tegen de Russen.

Na een 2-2 gelijkspel in Rusland werd het in Brussel 0-2 voor Rostov. Een hard gelag voor Nuytinck en zijn collega's. "Wij hebben het zelf in het thuisduel helemaal laten afweten", vertelt Nuytinck in Voetbal International. "Totaal onnodig, want Rostov is geen wonderploeg. Ajax moet ze daarom ook zeker kunnen pakken."

"De kracht ligt bij hen in het fysieke gedeelte", vervolgt Nuytinck, die beide wedstrijden in de basis stond. "Ze spelen goed georganiseerd, geven weinig ruimte weg en hebben de discipline om dat te blijven opbrengen. In balbezit is het vooral de lange bal op de spits, om vervolgens vanuit de tweede bal verder te voetballen. Dat is hun kracht, net als de spelhervattingen. Ben je daar waakzaam op, dan is het zeker te doen om verder te komen."

De sfeer in het stadion van Rostov is volgens Nuytinck alles behalve imposant. "Integendeel. Een goede sfeer, maar helemaal niets vijandigs. Ajax moet op zijn hoede zijn, maar heeft zeker een goede kans tegen Rostov."

Lees ook: Punten pakken in Europa is een must: zó werkt de UEFA-coëfficiëntenlijst