Stam uiterst kritisch na 'double Dutch': 'We hebben nog een lange weg te gaan'

Stam uiterst kritisch na 'double Dutch': 'We hebben nog een lange weg te gaan'

10-08-2016 08:46
4

Jaap Stam loodste Reading dinsdag door een 2-0 zege op Plymouth Argyle naar de tweede ronde van de League Cup, maar de Nederlandse manager toonde zich na afloop uiterst kritisch. Hij wil meer progressie zien bij zijn elftal.

"Ik ben tevreden over het resultaat, erg blij zelfs", steekt Stam van wal op de clubsite. "Maar de manier waarop we speelden… Ik denk dat we veel beter kunnen. We speelden niet slecht, hadden veel balbezit en zetten goed druk, maar we moeten nog groeien. We namen iets te veel risico en verloren daardoor de bal te snel en te makkelijk. We moeten het simpel leren houden."

Stam stelt dat Reading het zichzelf te lastig maakte tegen Plymouth, dat uitkomt in de League Two. Na treffers van Joey van den Berg en Roy Beerens haalde het team in de tweede helft de voet enigszins van het gaspedaal, concludeerde de oud-verdediger. "Je zag dat spelers vermoeid raakten, omdat veel van hen zaterdag al gespeeld hebben."

Al met al toonde Stam zich gematigd tevreden. "Winnen is goed voor het vertrouwen en we willen elke wedstrijd winnen. Zo stak ik ook in elkaar als speler en ik wil dat mijn ploeg net zo denkt. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we blijven werken aan ons systeem, blijven ons verbeteren en dan gaan we zien waar we eindigen."