Ajax-terugkeer officieel gemaakt: Direct op zoek gegaan naar waardige vervanger

Ajax-terugkeer officieel gemaakt: "Direct op zoek gegaan naar waardige vervanger"

13-08-2016 17:16
5

Ajax heeft zaterdag bevestigd dat Aron Winter terugkeert in de jeugopleiding van de club. Samen met Frank Peereboom krijgt hij de leiding over de A1 van de Amsterdammers.

Winter komt over van de KNVB, waar hij twee jaar lang bondscoach van Oranje onder 19 was. "Met het aantrekken van Aron Winter hebben we een trainer met ervaring binnengehaald. Nadat duidelijk werd dat Patrick Kluivert bij Paris Saint Germain aan de slag zou gaan, zijn we direct op zoek gegaan naar een waardige vervanger", legt Said Ouaali, hoofd jeugdopleiding bij Ajax, uit op de website van de club.

"Met zijn achtergrond en bagage, zowel als speler als trainer, denken wij die zeker gevonden te hebben. Bovendien weet hij precies wat er binnen Ajax van hem verwacht wordt. Samen met Frank Peereboom, die tevens coördinator van de bovenbouw is, neemt hij het vlaggenschip van de opleiding onder zijn hoede", aldus Ouali. Winter was tussen 2006 en 2009 al werkzaam als trainer in de Ajax-opleiding.

De KNVB reageert ook op de overstap van Winter. "We wensen Aron ontzettend veel succes bij Ajax", zegt technisch manager Jelle Goes van de voetbalbond. "Ajax krijgt er een goede trainer bij."