'Willem II doet slim zaken en haalt vertrokken verdediger Heerenveen gratis op'

'Willem II doet slim zaken en haalt vertrokken verdediger Heerenveen gratis op'

16-08-2016 14:36
20

Pele van Anholt heeft een nieuw avontuur te pakken. De verdediger, die tot voor kort bij sc Heerenveen onder contract stond, gaat volgens Voetbal International bij Willem II aan de slag. Alleen de medische keuring kan een transfer nog in de weg staan.

De 25-jarige Van Anholt hoopte geruime tijd op een stap naar het buitenland. "Het buitenland is een grote kans, ik heb al een paar jaar in Nederland gevoetbald en ik houd wel van avontuur", zei de speler eind juni. Vervolgens liep hij succesvol stage bij FC Nürnberg, maar de Duitse club bood hem geen contract aan. Het versterken van de defensie had bij Nürnberg geen prioriteit.

Het bleef enkele weken stil rondom Van Anholt, die in Willem II nu toch een nieuwe club heeft gevonden. Ook het Brabants Dagblad meldt dat de verdediger, die geen nieuw contract kreeg bij Heerenveen, aan de slag gaat in Tilburg. Op dinsdag hebben de twee partijen overeenstemming bereikt, op woensdag volgt volgens VI de keuring van de verdediger. Willem II heeft ook Darryl Lachman zo goed als binnen.