Ten Hag: 'Zijn komst is een bonus, hij kent de wetten van het topvoetbal'

Ten Hag: 'Zijn komst is een bonus, hij kent de wetten van het topvoetbal'

19-08-2016 17:49
3

Het was op transfergebied een bewogen week voor FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag zag Bart Ramselaar vertrekken naar PSV, maar kreeg er ondertussen drie nieuwe spelers voor terug.

Menno Koch, Richairo Zivkovic en Edson Braafheid werden aan de Utrechtse selectie toegevoegd. Ten Hag is blij met de komst van het drietal, zo meldt hij op de clubsite. "Bij voorkeur begin je op 1 juli het seizoen met een selectie en ga je daarmee aan de slag. Maar zo werkt het niet. We hebben vorig seizoen maximaal gepresteerd. Dan weet je dat er spelers in de belangstelling van andere clubs staan. We hebben deze week goed geanticipeerd met het vastleggen van Menno, Richairo en Edson. Daar ben ik heel blij mee."

Met name de komst van de ervaren Braafheid doet Ten Hag goed. "Zijn komst is een bonus. Hij kent de wetten van het topvoetbal, zijn cv spreekt boekdelen. Hij is nog ontzettend ambitieus. Dat sprak mij enorm aan." Mogelijk moet Utrecht ook nog vrezen voor een vertrek van Sébastien Haller, die in de serieuze belangstelling van AS Monaco staat.