'Enfant terrible' Zivkovic over erfenis: 'Haller kun je niet zomaar vervangen'

'Enfant terrible' Zivkovic over erfenis: 'Haller kun je niet zomaar vervangen'

20-08-2016 09:50
4

Richairo Zivkovic ziet zichzelf niet direct als de aangewezen persoon om Sébastien Haller op te volgen bij FC Utrecht mocht de spits deze transferzomer nog vertrekken. De Ajax-huurling hoopt hoge ogen te gooien bij de club uit de Domstad, maar durft zich nog niet op één lijn te zetten met Haller.

"Of ik Haller moet opvolgen? Het is een hele goede spits. Die kun je niet zomaar vervangen", aldus Zivkovic tegen FOX Sports, die bij Utrecht wél hoopt te slagen. "Een spits moet uiteindelijk goed gebruikt worden, hoe hij het beste tot zijn recht komt. Als dat gebeurt, kun je schitteren. Als dat allemaal niet meezit, dan is het moeilijk om er bovenuit te steken. Of ik een enfant terrible was?", doelt hij op de worstelingen met Ajax en Willem ll. "Nee, ik vind van niet."

Wedden

Meer odds

Ook trainer Erik Ten Hag wil niet zeggen dat Zivkovic de Fransman bij een eventueel vertrek op moet volgen. Lyrisch is hij wél. "Ik denk dat hij juist complementair is aan Haller. Het is een spits die doelgericht is en goed dieptes kan bespelen."