'Het argument van Overmars dat Ziyech de jeugd blokkeert, is onzin. Naïef'

'Het argument van Overmars dat Ziyech de jeugd blokkeert, is onzin. Naïef'

28-08-2016 11:11
47

NOS-commentator Arno Vermeulen denkt dat de huidige crisis bij Ajax alles te maken heeft met de kwaliteit van de Amsterdamse selectie. Die schiet simpelweg tekort, stelt hij. 

"Voor topvoetbal heb je zeven, acht spelers nodig die de kar kunnen trekken. Vóór dit seizoen was al duidelijk dat Ajax die zeven, acht spelers niet heeft. Ajax heeft maar weinig voetballers die buiten elke discussie staan. Er zijn veel vraagtekens. Neem het middenveld. Alleen Davy Klaassen is een zekerheid. Dat is te weinig. Er is geen geraamte", vertelt Vermeulen op de website van de NOS. 

Of Hakim Ziyech nu de oplossing is voor de problemen van trainer Peter Bosz? "Ajax had Bas Dost moeten halen, maar die gaat nu naar Sporting in Portugal. En daarnaast moet er een verdediger van 26, 27 jaar bij. Een jongere versie van Ron Vlaar. Die zie ik nu niet op de Nederlandse markt, maar zo'n speler moet Ajax halen."

'Natuurlijk' zou Ziyech een aanwinst zijn voor Ajax, stelt Vermeulen. Daarbij: "Het argument van Marc Overmars dat Ziyech de jeugd blokkeert, is onzin. Naïef. Daarmee onderschat je Ziyech en overschat je de opleiding. Abdelhak Nouri is fysiek nog niet toe aan het grote werk. Bij Ajax leeft nog steeds de gedachte dat jongens op hun negentiende al klaar zijn voor het grote werk, maar het is prima als Nouri op zijn 21ste Ziyech opvolgt bij Ajax."