Update: 'Transfer van ex-Tukker dreigt te crashen: mislukte keuring'

Update: 'Transfer van ex-Tukker dreigt te crashen: mislukte keuring'

29-08-2016 15:44
22

FC Twente kan profiteren bij een transfer van oud-speler Cheick Tioté. De huidige middenvelder van Newcastle United heeft zijn zinnen gezet op een vertrek. Galatasaray wordt veelvuldig genoemd.

Tioté heeft geen trek om te spelen in het Championship, schrijft The Chronicle. Turkse media melden dat Galatasaray in de race is om de dertigjarige Ivoriaan vast te leggen. Hij zou al in Istanbul zijn om alles af te handelen. Met de deal is naar verluidt ruim 1,5 miljoen euro gemoeid.

Wedden

Meer odds

Een transfer van Tioté is interessant voor Twente. Toen hij in 2010 vertrok uit Enschede, bedongen de Tukkers een doorverkooppercentage van vijftien procent. Voorwaarde is wel dat het daarbij horende transferbedrag hoger moet zijn dan 4,5 miljoen euro, weet TC/Tubantia.

Echter kan Twente hiernaar fluiten, als het hiervoor genoemde transferbedrag van 1,5 miljoen euro klopt. Het contract van Tioté bij Newcastle loopt over een jaar af.

Update 29/8: De transfer van Tioté naar Turkije valt mogelijk in het water. Engelse en Turkse media melden maandag dat de Ivoriaan niet door een medische keuring heen is gekomen. Of de overstap van de controleur nu nog afgerond kan worden vóór 1 september, is zeer de vraag.