Of ik daar oké mee ben? Ja, waarom niet. Tim Krul is de eerste keeper

"Of ik daar oké mee ben? Ja, waarom niet. Tim Krul is de eerste keeper"

28-08-2016 20:11
17

André Onana deed zondag wat zijn voorganger Jasper Cillessen nooit lukte: een penalty stoppen in de Eredivisie. De Ajax-doelman uit Kameroen was na afloop verbaasd.

Na de gestopte penalty van Leon de Kogel in de eerste helft, liep Ajax uit naar een 0-3 zege op Go Ahead Eagles. Mogelijk was dat niet gebeurd als Onana niet de goede hoek had gekozen. "Ik wist waar hij (De Kogel, red.) zou gaan schieten", laat hij weten aan de NOS.

Onana, de zijn tweede Eredivisie-duel keepte, was opvallend genoeg niet op de hoogte van het penaltysyndroom van de naar FC Barcelona vertrokken Cillessen. Tegen Voetbal Inside: "Heeft hij nog nooit een penalty gestopt? Nee, dat wist ik niet. Ik wist écht niet dat Cillessen nog nooit een penalty heeft gestopt in de Eredivisie."

Verwacht wordt dat Onana zijn plek onder de lat spoedig moet inleveren aan nieuweling Tim Krul. "Of ik daar oké mee ben? Ja, waarom niet. Krul is de eerste keeper, geen probleem. Ik doe hier mijn taak. Als de trainer me nodig heeft zoals vandaag sta ik klaar. Ik heb geen problemen met Jong Ajax. Ik zie geen verschil. Ik ben heel erg tranquillo."