Update: Lens arriveert in Istanbul voor medische keuring en presentatie

Update: Lens arriveert in Istanbul voor medische keuring en presentatie

29-08-2016 23:54
2

Jeremain Lens stapt over naar Fenerbahçe. De aanvaller gaat coach Dick Advocaat achterna en tekent een huurcontract voor de duur van één seizoen, zo meldt FOX Sports.

Advocaat en Lens werkten eerder al samen bij AZ en PSV en nu is de oogappel van de manager niet ver verwijderd van een nieuwe samenwerking. Vorig jaar haalde Advocaat de aanvaller nog van Dinamo Kiev naar Sunderland. Datzelfde Sunderland gaat Lens voor een jaar verhuren aan Fenerbahçe, in de Europa League-poulefase de tegenstander van Feyenoord.

Lens is niet de enige Nederlandse speler van Fenerbahçe, daar ook Robin van Persie en Gregory van der Wiel op de loonlijst staan. Cor Pot en Mario Been maken deel uit van de technische staf van Advocaat, die op die manier een aardige Nederlandse enclave aan het vormen is in Istanbul. De coach vertrok onlangs bij Oranje als assistent-bondscoach.

Update 17.41 uur: Lens bevestigt de naderende transfer tegenover FOX. "Dinsdag onderga ik de medische keuring. Ik verwacht daar geen problemen. Ik heb er zin in. Het is een mooie transfer. Fenerbahçe is een prachtige club en een goede uitdaging", zegt de aanvaller, die weer met Advocaat te maken krijgt. "Ik heb een goede band met Dick, maar hij kent ook mijn kwaliteiten. Het is niet zo dat hij me een vriendendienst bewijst."

"Dit is misschien met het oog op Oranje ook weer een goede stap", luidt het vervolg. "Ik ga bij Fenerbahçe als het goed is meer speelminuten krijgen. Ik vond het niet vreemd dat ik de laatste paar keer ontbrak in de selecties (van Danny Blind, red.). Het was begrijpelijk, omdat ik niet speelde."

Update 23.54 uur: De overstap van Lens naar Fenerbahçe is nog slechts een kwestie van tijd. De aanvaller is maandagavond gearriveerd in Istanbul, laat de Turkse grootmacht via de officiële kanalen weten. De rechtspoot wordt dinsdag medisch gekeurd en vervolgens gepresenteerd.