Kuyt optimistisch over Feyenoord: 'Invalbeurt van Van der Heijden het voorbeeld'

Kuyt optimistisch over Feyenoord: 'Invalbeurt van Van der Heijden het voorbeeld'

30-08-2016 07:12
19

De uitstekende seizoensstart van Feyenoord zorgt voor optimisme, ook bij Dirk Kuyt. In Rotterdam leeft het gevoel dat ze dit seizoen dichter tegen Ajax en PSV aanzitten.

"Deze selectie heeft op vrijwel elke positie een dubbele bezetting", zegt Kuyt in het Algemeen Dagblad. "We zijn veel verder dan vorig seizoen, dat durf ik wel te zeggen."

Met nog dertig competitiewedstrijden voor de boeg, is de Coolsingel nog ver weg. "Maar als we dit door kunnen trekken, gaan er hier echt nog mooie dingen gebeuren", aldus een hoopvolle Kuyt.

Eén van de belangrijke Feyenoord-versterkingen is Steven Berghuis. "Ik heb vorig seizoen niet meegemaakt", zegt de Watford-huurling. "Maar ik zie het zo: met dit elftal hoef je thuis eigenlijk geen wedstrijden te verliezen. En kun je, als je slim speelt, ook in uitwedstrijden heel veel punten pakken."

Belangrijk voor Feyenoord zijn de wedstrijden ná de Europese duels. Kuyt: "Kijk, dit blok van vier wedstrijden hebben we geweldig afgerond. Dat drukkere programma kunnen we straks opvangen door een brede selectie. Voor mij was de invalbeurt van Jan-Arie van der Heijden tegen Excelsior zaterdag het voorbeeld. We hebben zóveel mogelijkheden."