Blind teleurgesteld in tweetal: Dat vond ik een slechte timing

Blind teleurgesteld in tweetal: "Dat vond ik een slechte timing"

30-08-2016 16:41
20

Danny Blind kreeg de afgelopen dagen de ene na de andere klap te verwerken. Het vertrek van Marco van Basten als assistent-bondscoach en Bert van Oostveen als bondsdirecteur noemt hij vervelend.

Blind is teleurgesteld in Van Basten, die Oranje verlaat voor een technische baan bij de FIFA. "Natuurlijk valt me dit tegen", aldus de bondscoach, die dinsdagochtend al een schriftelijke reactie gaf, op de persconferentie in Noordwijk. "Ik heb hem benaderd om het samen af te maken. Dat is loyaliteit."

"Aan de andere kant weet ik hoe hij begaan is met dingen om het voetbal te vernieuwen. Als dan het grootste orgaan van het voetbal je vraagt, dan kan je zo'n baan accepteren. Maar ik had het denk ik niet gedaan."

Blind noemt ook het aangekondigde vertrek van Van Oostveen ongelukkig, met oog op de interlands tegen Griekenland en Zweden. "Dat vond ik een slechte timing. Ik wist wel dat hij het de laatste maanden moeilijk had, maar ik heb goed met hem kunnen werken. Hij was altijd eerlijk en duidelijk."