'Blind verkiest Zoet boven Cillessen; Van Dijk en Bazoer naar de bank'

'Blind verkiest Zoet boven Cillessen; Van Dijk en Bazoer naar de bank'

01-09-2016 06:50
145

Jeroen Zoet staat donderdagavond onder de lat tijdens de oefeninterland tegen Griekenland. Bondscoach Danny Blind verkiest de doelman van PSV boven FC Barcelona-aanwinst Jasper Cillessen. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf melden dat. 

Afgaande op de trainingen die Oranje deze week afwerkte, lijkt de doelman van PSV in de basis te staan tegen de Grieken. Het lijkt erop dat Zoet ook tijdens de aanstaande WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (6 september) in het doel staat. "Ik wil deze wedstrijd wel gebruiken om te doen wat ik tegen Zweden voor ogen heb", tekent De Telegraaf namelijk op uit de mond van Blind.

In de achterhoede van Oranje is er een basisplaats voor Daley Blind. Hij was geblesseerd tijdens de oefeninterlands die Nederland in mei en juni afwerkte. Virgil van Dijk moet zijn plek afstaan aan de Manchester United-verdediger. Op het middenveld is er geen plek voor Riechedly Bazoer, die afgelopen weekend ook al op de bank zat bij Ajax. Steven Berghuis, Vincent Janssen en Quincy Promes lijken de driemansvoorhoede te gaan vormen. 

Vermoedelijke opstelling Oranje
Zoet, Veltman, Bruma, Blind, Willems, Wijnaldum, Sneijder, Strootman, Berghuis, Janssen en Promes.