'Hapsnapbeleid' bij Ajax: 'Wat wíl je ermee? Ziyech is gewoon een lapmiddel'

'Hapsnapbeleid' bij Ajax: 'Wat wíl je ermee? Ziyech is gewoon een lapmiddel'

03-09-2016 07:23
23

Het beleid bij Ajax kan oud-bestuurder Arie van Os, oud-speler Keje Molenaar en voormalig staflid Gerard van der Lem niet bekoren. Eerstgenoemde haalt hard uit naar het aankoopbeleid en de speelwijze.

"We zijn gewoon het gekste jongetje van Europa. Weggetikt worden door clubs waar we vroeger om lachten", begint Van Os in het Algemeen Dagblad. Hij erkent het belang van een goede jeugdopleiding. "Maar het moet een toevoeging zijn, niet de basis. In Nederland red je het daar al niet mee, laat staan in Europa. En nu proef je de kentering dat er plots spelers worden gekocht. (…) Rijkelijk laat."

Molenaar vindt dat het een chaos is. Er is geen beleid, meent hij. "En áls je het al beleid noemt, dan is het 'hapsnapbeleid'. Er staat meer dan honderd miljoen op de bank. Nou applaus. Maar wat wíl je ermee?" De naam Hakim Ziyech valt. "Een lapmiddel."

Van der Lem, voormalig assistent van Louis van Gaal, neemt het op voor trainer Peter Bosz. "Bosz is een dappere coach. Hij moet het ook maar doen met dit materiaal", luidt zijn startsein. "Wanneer verrast Ajax nog eens met een speler?"