Strijd om 'je kop op televisie': 'Zo'n Van Hooijdonk, je wordt er misselijk van'

Strijd om 'je kop op televisie': 'Zo'n Van Hooijdonk, je wordt er misselijk van'

03-09-2016 12:10
4

Ton Du Chatinier heeft het profvoetbal even verlaten om bij de Amsterdamse club AFC aan de slag te gaan. De 58-jarige trainer is er niet rouwig om dat hij niet bij de profs aan het werk is.

"Het verhaal gaat dan dat je nooit meer terugkomt bij de profs, maar dat is onzin. Zat trainers zijn teruggegaan", zegt de oud-coach van FC Utrecht in gesprek met Het Parool. "Het voetbal is een wereldje geworden van likken, huichelen en kruiwagens. Er heerst een strijd om met je kop op televisie te komen. Eenmaal op tv branden trainers elkaar maar af. Zo'n Van Hooijdonk ook. Je wordt er misselijk van."

Na zijn vertrek bij FC Utrecht in 2011 werkte DU Chatinier als assistent van Guus Hiddink bij Anzhi Mackhachkala en later ook bij Zuid-Korea. Hij had genoeg aanbiedingen om in het buitenland aan de slag te gaan, bijvoorbeeld uit Mali. "Maar dat zijn niet bepaald landen die boven aan de lijst van de veiligste ter wereld staan. Dan kun je wel veel geld verdienen, maar je leven is ook wat waard."

Du Chatinier vindt dat hij al genoeg geks heeft meegemaakt in zijn tijd als assistent in Rusland. "Werden twintig meter voor de bus ineens een paar gekken doodgeschoten. Ik heb Roberto Carlos nog nooit zo snel zien wegduiken. We hadden altijd politie voor en achter de bus rijden", aldus de trainer van AFC, een club uit de tweede divisie.