Afgang in Amsterdam: Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn carrière

Afgang in Amsterdam: "Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn carrière"

13-09-2016 10:22
11

Achilles '29 werd maandagavond compleet van de mat getikt door Jong Ajax. Op sportcomplex De Toekomst werd het liefst 7-1 voor de Amsterdammers. Achilles-trainer Erik Meijers schaamt zich uiteraard kapot. 

"Dit is een afgang inderdaad, een verschrikkelijke klap", aldus de coach in gesprek met Omroep Gelderland. "Het eerste halfuur kunnen we nog bijbenen, je komt zelfs op voorsprong, maar de twee goals kort achter elkaar vlak voor rust waren een mokerslag. Toen was het een gelopen koers."

Achilles had voor de wedstrijd een speciaal strijdplan bedacht. "We wilden irritant en vervelend zijn in de goede zin van het woord. Dat hebben we niet kunnen waarmaken. Nee, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn carrière. Maar je verliest maar drie punten, hè?"

"Nu moeten we onze rug rechten en laat iedereen maar eens in de spiegel kijken. Onderaan? Ja, maar we zijn pas zes potjes onderweg. We kunnen alleen nog maar stijgen", besluit Meijers. Het was voor hekkensluiter Achilles de vijfde nederlaag van het prille seizoen. 

Lees ook: Galashow op De Toekomst: Jong Ajax laat geen spaan heel van Achilles