Opnieuw een 'Joris van AZ' bij Dordrecht: 'Klaar maken voor de volgende stap'

Opnieuw een 'Joris van AZ' bij Dordrecht: 'Klaar maken voor de volgende stap'

14-09-2016 16:15

Joris Kramer hoopt net als naamgenoot Joris van Overeem via FC Dordrecht de stap naar het eerste elftal van AZ te zetten. De twintigjarige verdediger van de Noord-Hollanders is blij dat hij op een hoger niveau ervaring kan opdoen.

Het leek er lang op dat Kramer dit seizoen met Jong AZ in de Jupiler League zou uitkomen, maar de Alkmaarse beloften legden het af tegen Jong FC Utrecht. "Toch meer weerstand en meer kans om sterker te worden", vertelt Kramer over zijn tijdelijke overgang aan Voetbal International. "Volwassen en completer worden, klaar maken voor de volgende stap", legt hij uit.

Voordat Kramer overstapte naar Dordrecht legde hij zijn oor te luister bij Van Overeem, voor wie een huurperiode bij de Schapenkoppen uitstekend uitpakte. "Bij AZ krijg de jeugd echt een kans", weet ook Kramer. "Ik heb het gevoel dat ik tijd en vertrouwen krijg om de stap te maken." Met trainer Gerard de Nooijer treft hij bovendien iemand die op dezelfde positie heeft gespeeld: links centraal achterin.

"Goede aanname, pass en mentaliteit. En elke wedstrijd wel gevaarlijk met het hoofd, een goede kopper", stelt De Nooijer over Kramer, die dit seizoen in alle zes duels van Dordrecht in de basis begon.