Bosz is 'hard' en stelt trio teleur: Dat moet tussen speler en trainer blijven

Bosz is 'hard' en stelt trio teleur: "Dat moet tussen speler en trainer blijven"

20-09-2016 19:05
21

Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Kenny Tete zijn sinds de aanstelling van Peter Bosz op de bank beland bij Ajax. De oefenmeester lijkt minder gecharmeerd van het trio dan voorganger Frank de Boer. 

"Ik heb aangegeven waarom ze niet spelen en waarom ze wel spelen", vertelt Bosz in gesprek met Ajax TV. "Ik kijk of ze daarmee aan de slag gaan. Dat gaat heel positief. Een aantal zaken zijn altijd tussen speler en trainer. Je moet ook hard zijn. Spelers moeten weten waar ze aan toe zijn. Maar die gesprekken hebben plaatsgevonden. Dat moet tussen speler en trainer blijven."

Het is de vraag voor welke opstelling Bosz kiest in het bekertoernooi, dat voor Ajax woensdag begint tegen Willem II. "Ik wil de beker winnen. Dat is voor mij heel belangrijk. Het kampioenschap en de Europa League zijn grotere prijzen dan de beker, maar iedere prijs is een prijs en die willen we winnen. We nemen het bekertoernooi heel serieus. We spelen wel heel veel wedstrijden achter elkaar, dus dat geeft de mogelijkheid aan andere jongens om te gaan spelen."