Bosz ziet nieuwe kansen voor back Sinkgraven: 'Aan zijn reactie te zien niet, nee'

Bosz ziet nieuwe kansen voor back Sinkgraven: 'Aan zijn reactie te zien niet, nee'

22-09-2016 14:42
24

Peter Bosz denkt dat Daley Sinkgraven toekomst heeft als linksback van Ajax. De trainer verraste woensdagavond door de linkspoot tijdens de bekerclash met Willem II (5-0 winst) in de defensie te posteren. 

Sinkgraven, ooit voor miljoenen euro's overgenomen van sc Heerenveen als aanvallende middenvelder, speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. "Of Daley zelf al eens aan die positie had gedacht? Aan zijn eerste reactie te zien niet, nee", citeert Voetbal International Bosz tijdens een persconferentie.

"Maar het belangrijkste vind ik dat als ik het hem vertel, hij niet denkt: hij ziet het in mij niet zitten, dus daarom word ik daar maar weggezet. Als dat zo was geweest, had hij ook niet zo kunnen spelen als gisteren. Daarom heb ik er ook best wat tijd in geïnvesteerd om hem uit te leggen dat hij dit moet zien als een kans."

Voor Sinkgraven biedt zijn nieuwe plek in het elftal meer kansen op speelminuten, denkt Bosz. "We hebben achter Mitchell Dijks geen reservelinksback, dus hij is nu een extra optie voor mij. In het moderne voetbal voetbal je vaak via de flanken en ik wil daar goede voetballers hebben, al moet je natuurlijk ook kunnen verdedigen."