Update: 'Guardado geeft PSV woord: geen winters vertrek, in de zomer praten'

Update: 'Guardado geeft PSV woord: geen winters vertrek, in de zomer praten'

22-09-2016 20:40
43

De geruchten over een vertrek van Andrés Guardado bij PSV steken de afgelopen dagen weer de kop op. Na een bericht over een aanstaande transfer naar Amerika van Don Balon, maakt nu ook Medio Tiempo melding over onderhandelingen van Guardado met Atlanta United.

Volgens het medium zijn de gesprekken tussen de PSV-middenvelder en de Amerikaanse club al in een vergevorderd stadium. Het zou gaan om een transfer in januari. Medio Tiempo meldt dat er de komende dagen meer duidelijkheid wordt verschaft.

Guardado moet bij Atlanta United voor zeker de komende drie jaar het boegbeeld worden. De Mexicaan heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij PSV. Dat maakt het voor de Eindhovenaren ook wel interessant om hem tijdens een van de twee komende transferperiodes te verkopen.

Don Balon maakte eerder melding van een transfersom van 5,5 miljoen euro. Afgelopen zomer werd Guardado al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar de Major League Soccer door ESPN.

Update 20.40 uur: Andrés Guardado gaat PSV in ieder geval niet tussentijds verlaten, meldt het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van de geruchten dat de Mexicaan dichtbij een winters vertrek naar Atlanta United zou zijn. Guardado heeft met de clubleiding afgesproken het seizoen af te maken in Eindhoven. Daarna volgt een nieuw evaluatiemoment.