Excelsior ziet houvast voor treffen met PSV: 'Toen konden we goed mee'

Excelsior ziet houvast voor treffen met PSV: 'Toen konden we goed mee'

23-09-2016 23:30

Excelsior wacht zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen titelhouder PSV. Trainer Mitchell van der Gaag van de Kralingers put evenwel vertrouwen uit het treffen met Feyenoord eerder dit seizoen, al werd er in De Kuip met 4-1 verloren.

"Toen konden we in de eerste helft goed mee, maar hadden daar met 0-1 de rust moeten halen", stelt Van der Gaag op de website van Excelsior, dat nog niet kan beschikken over spits Mike van Duinen. "Die bal moet dan bij wijze van spreken de Kuip uit. Dat vervolgens na rust de 2-1 valt kan gebeuren, maar het kan niet zo zijn dat je in een paar minuten tijd drie doelpunten tegen krijgt."

Na de nederlaag tegen de stadgenoot won Excelsior van Heracles Almelo (3-1) en werd gelijkgespeeld tegen Willem II (1-1). "In grote lijnen verandert er niet zo heel veel", kijkt Van der Gaag vooruit. "PSV zit in de aanloop naar een Champions League-duel. Wij moeten gaan brengen wat we vragen. Het moet een goede mix worden. Niet alleen maar die counter spelen, want dan zijn we snel door onze energie heen."

"Het is ook zaak om de bal te hebben en te houden. Tegen PSV is dat lastiger, maar daar proberen we ons zo goed mogelijk op voor te bereiden", vervolgt de oefenmeester, die van 1986 tot 1994 voor de Eindhovenaren speelde. "Ik kwam daar op mijn vijftiende, kwam in het internaat terecht, dus die club is een groot deel van mijn leven."