Brands onthult voorwaarden Ramselaar-deal: doorverkooppercentage Utrecht

Brands onthult voorwaarden Ramselaar-deal: doorverkooppercentage Utrecht

25-09-2016 10:24
9

Technisch manager van PSV Marcel Brands sluit zich aan bij de woorden van trainer Phillip Cocu, die de fans van de club scherp veroordeelde voor de spreekkoren over arbiter Danny Makkelie tijdens het duel met Excelsior (1-3 winst).

De fans zongen spreekkoren over Makkelie vanwege een gegeven penalty aan Ajax tegen FC Utrecht (2-2) tijdens het afgelopen seizoen, waardoor de Amsterdammers de leiding behielden in de uiteindelijk verloren titelrace. "In de kleedkamer hadden we het daar al over: ik begrijp het gewoon niet. We zijn kampioen geworden. Lange neus", zegt Brands bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Een keer een ludiek liedje een paar minuten is prima, maar niet kwetsend."

Ramselaar
Brands sprak ook over transferzaken, onder meer over de voorwaarden van de Bart Ramselaar-transfer. De middenvelder is voor vier miljoen euro van FC Utrecht gekocht. Brands onthulde bovendien dat in die deal een doorverkooppercentage van tien procent is opgenomen.

Langeler
Brands reageerde ook op het besluit om hoofd jeugdopleiding Art Langeler af te staan aan de KNVB om bondscoach van Jong Oranje te worden. "Het gaat om de laatste twee duels, eventueel play-offs, en hij was al bondscoach van onder 20. Ik heb liever dat Art alleen bij PSV werkt, maar de beste mensen zitten natuurlijk bij de clubs. Ik begrijp wel dat je bij de clubs uitkomt als je een positie even wil invullen. Ik heb met Phillip (Cocu, red.) en Toon (Gerbrands, red.) overlegd en we hebben besloten de KNVB te helpen."