Bosz gezien als 'Feyenoorder': 'Toch acht jaar bij de aartsrivaal rondgelopen'

Bosz gezien als 'Feyenoorder': 'Toch acht jaar bij de aartsrivaal rondgelopen'

27-09-2016 07:52
45

Enkele Ajax-supporters sloten Peter Bosz niet in de armen bij zijn aankomst in Amsterdam. Door zijn verleden bij Feyenoord was Bosz volgens die fans niet gewenst. 'Wij zeggen nee tegen Peter B', luidde de boodschap. Bosz begrijpt het wel.

"Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat ik een verleden bij Feyenoord heb. Ik heb er in totaal iets van acht jaar rondgelopen", begint Bosz aan tafel bij Pauw. Het is nog niet allemaal koek en ei. "Ik had het ook wel verwacht. Ik vind het wel logisch dat er een paar mensen zijn die zo denken, want het is toch de grote aartsrivaal in Nederland."

"Als je daar acht jaar gezeten hebt, dan zien ze jou als Feyenoorder", weet Bosz. Is hij op voorspraak van Johan Cruijff naar Ajax gehaald? "Ik ben benaderd door Marc Overmars en weet dat Cruijff binnen Ajax over me gesproken heeft. Of dat een doorslaggevende betekenis heeft gehad, dat weet ik niet." Tot slot gaat het nog even over Feyenoord. "Ze doen het geweldig. Of ze kampioen worden? Ik hoop het niet."