Frustratie bij Van den Brom: 'Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender'

Frustratie bij Van den Brom: 'Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender'

30-09-2016 15:14
1

John van den Brom moet AZ na een 'frustrerende' wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg zien klaar te stomen voor Sparta Rotterdam. De coach van de Alkmaarders baalt echter nog stevig van de 5-0 oorwassing in Rusland donderdag.

"We wisten van te voren dat Zenit een goede ploeg is die beter is dan wij", stelt Van den Brom op de clubsite. "Maar je rekent niet op 5-0. Alles dat tegen kon zitten, zat tegen. Dan krijg je een wedstrijd als dit. Het is frustrerend om daar vanaf de kant naar te kijken, maar ook als je in het veld staat. Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender."

"Daar moeten we als spelers en staf metaal goed mee omgaan, want je hebt amper tijd om het te verwerken omdat er twee dagen later al weer een wedstrijd voor de deur staat", vervolgt Van den Brom. Voor het treffen met Sparta is Alireza Jahanbakhsh vanwege een liesblessure nog een twijfelgeval. Wout Weghorst en Ron Vlaar zijn hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar.

Weghorst viel tijdens het duel met Zenit uit met een gebroken neus, terwijl Vlaar de strijd moest staken met kuitklachten. "Gelukkig hebben we een grote groep die goed genoeg is om een resultaat tegen Sparta te halen", besluit Van den Brom.