Teruggekeerde Stekelenburg is dankbaar: Bij Ajax had ik al een klik met hem

Teruggekeerde Stekelenburg is dankbaar: "Bij Ajax had ik al een klik met hem"

08-10-2016 10:30
6

Met dank aan Ronald Koeman is Maarten Stekelenburg terug bij het Nederlands elftal. In de periode dat de doelman uit beeld was bij Oranje heeft Koeman veel voor hem betekend.

"Bij Ajax had ik al een klik met hem", zegt Stekelenburg tegen Metro. "Onder Koeman maakte ik mijn debuut. Ik vind hem open, eerlijk en een goede trainer. We weten wat we aan elkaar hebben. Zo'n band krijg je met sommige coaches. Met andere duidelijk niet."

Stekelenburg raakte bij AS Roma, Fulham en AS Monaco op een zijspoor. Koeman verloste hem uit zijn lijden. Hij haalde hem naar Southampton en nam de goalie daarna mee naar Everton. Vervolgens lag er weer een uitnodiging voor het Nederlands elftal op de mat. Tegen Wit-Rusland had hij zelfs een basisplaats. "Of ik verwacht had dat ik zou spelen? Om eerlijk te zijn had ik dat gevoel meer voor de wedstrijd tegen Zweden dan nu."

Gaat Stekelenburg Koeman nu net als Graziano Pellè zijn shirt schenken? De Italiaan was de oud-trainer van Feyenoord zo dankbaar dat hij het shirt van de nationale ploeg aan Koeman gaf. Stekelenburg: "Ik bewaar al mijn shirts, omdat iedere interland speciaal is voor me. Zeker deze. Ik heb ruim vier jaar moeten wachten op mijn 55e shirt."